Habari za Svensen 4-16

PÅ BESØK

26 oktober drog min mor og jeg på en 14 dagers tur til Arusha, Tanzania. Målet var å besøke Step, by step, treffe gamle venner og nyte litt sol og varme. Det var ikke tungt å reise fra høst/førvinterværet i Norge og ned til det gode og varme klimaet i Tanzania. Det ble på alle måter en fin å vellykket tur.

Vi ble hjertelig godt mottatt overalt. Margaret hadde en lengre liste over ting hun trengte hjelp til i forbindelse med regnskapsføringen, men ellers virket det som at hun og resten av staben klarer seg bra. Rachel, ei jente fra Canada, er der som frivillig medarbeider og skal være der i 11 måneder. Hun har glidd fint inn i miljøet og det var tydelig at hun hadde god kontakt med elever og stab.

Honning blir det neste produktet vårt. Skolen har nå 4 bikuber, og før vi drog ut fikk vi et spørsmål fra Margaret om vi kunne ta med oss et par birøkterdrakter. Jo det kunne vi jo prøve, men hvor får en tak i det? Samtidig som vi fikk spørsmålet, kom Berit hjem fra besøk hos foreldrene. Der hadde hun truffet en nevø (Thom Runar) som hadde begynt med bier og hadde med honning som Berit fikk. Vi tok da kontakt med Thom Runar for å få informasjon om hvor vi kunne få kjøpt disse draktene. Det endte opp med at vi kunne hente 2 drakter inklusiv hansker i «vår» Jokerforretning. Firmaet som leverer utstyret donerte det på oss(les Step by Step) og betalte til og med frakt. Guds finger, Gods timing!!

Draktene blir tatt med til våre ferske birøktere og det må selvfølgelig foreviges. Saimon tar på seg den ene drakta og jeg blir med til biene for å ta bilder. Jeg skal jo ikke forstyrre dem, jeg skal jo bare ta bilder, så jeg går uten drakt. Mamma vil også ta bilder, så hun følger etter..  Ja akkurat, … det gikk ikke bra. Vi ble angrepet og grundig stukket. En ringfinger hovnet opp på min mor så den måtte klippes. Ja ringen altså. Vi var fremdeles ikke vakre å se til da vi kom i kirka et par dager senere!

Det var fint å se at prosjektet går videre og at folka våre der klarer seg bra. Økonomien går også greit og det ser ut til at det skal være mulig å begynne å spare til ny skolebuss. Det er det største behovet nå og budsjettet er på 160-200.000,-NKR

Hjemme i Norge er det nå 1. søndag i advent. Det blir første adventstid her i huset på 6 år. Vi har fått flyttet opp i vår nyoppussede hovedleilighet og neste helg kan vi sitte foran vår nye vedovn og drømme om neste eventyr…

Reklamer

En tanke om “Habari za Svensen 4-16

  1. Det var veldig flott å høre at alt gikk bra der nede. Høres ut som du hadde en flott tur. Likte det med biene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s