Habari za Svensen 2-16

Hvorfor kommer du ikke tilbake Tina?

Eleven savner læreren som noen uker før hadde sluttet å jobbe for oss. Hun er på telefonen og vil hilse da han spør henne om hvorfor hun ikke kommer tilbake. Det spesielle med dette er ikke savnet av en lærer, men at denne eleven, sålangt vi vet, aldri har uttalt et forståelig ord. Han har rett og slett ikke noe verbalt språk, selv om han forstår alt du sier til han.

Andre skolenyheter

Fordi denne læreren nylig sluttet hos oss, har Berit vært opptatt med å lære opp en av de andre lærerne i de programmene som hun selv har utviklet. Dette innebærer en god del avlæring fra egen erfaring og tankemønster. Hvordan fremmer en lærer et godt læringsmiljø og hvordan disiplinerer vi? Her oppdager vi en del kultur- og tradisjonkræsj.

Vi har også nettop startet et samarbeid med en privat kristen lærerskole som har begynt å undervise staben vår i bl.a det de kaller elevfokusert undervisningmetoder.

Mens Berit driver på med opplæring av denne læreren, har jeg startet opplæringen av en som skal ta over regnskapet etter meg. Denne nye unge mannen vi har ansatt, vil altså ta ansvaret for regnskapet pluss at han vil være assistent på skolen. Han virker veldig lovende og ser ut til å trives sammen med elevene. Vi er på mange måter en unik skole, nå også fordi staben består av  flere menn enn damer.

I april kommer en lærer og fem fysiostudenter fra USA til skolen for å holde et en ukers kurs i fysioterapi for våre ansatte.

Besøk

Februar (og litt ut i mars) ble den store besøksmåneden for oss her i Arusha. Først kom søster Marit og ei kusine (Inger Johanne) på en 10 dagers tur som inkluderte besøk på skolen, tur til Zanzibar (bare for damene) og Safari i Tarangire nationalpark.  Det er ikke så veldig mye dyr i parken på denne tiden på året, men vi var heldige så vi fikk sett en hanløve. Den var det Inger Johanne som oppdaget den for oss. Til skolen hadde Marit med seg en masse fotballutstyr. Det ble veldig populært. Samme dag som damene drog hjem til Norge, kom vår venn Øivind Svendsen. Han hadde vært på en konferanse i Uganda og fant ut at da var det jo ikke så langt til oss. (tar bare et par dager på landeveien…) Så til slutt kom Heidi Evensen, misjonær for Ungdom i Oppdrag på Filipinene og utsendt fra Hamar Frikirke. Heidi er født her i Arusha og hadde sitt første leveår en 5-10min gange fra der vi bor. Hun fikk hjelp til å finne fram til huset hun og familien bodde i. Ingen av dem har vært her siden de drog hjem i 1972. Sammen med Heidi ble det en ny tur til Tarangire på oss. Parken er kjempediger, så selv om vi  har vært der endel ganger nå, opplever vi alltid noe nytt. Denne gangen fikk vi se ei løvinne oppe i et tre. Vi fikk også hjulpet en safaribil som satt fast i et elveleie.

Vi poster vel et nytt inlegg etter påske engang. Ha det så lenge!

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s